19th Ave New York, NY 95822, USA

«En av de få maskinene som er helt vanntett, er Honda sin nyeste toppmodell.»

Overskriften er hentet fra en artikkel om robotklippere på tek.no*, og selvsagt falt vi for den. Honda HRM 3000 er nemlig helt vanntett og tåler godt å bli spylt ren med hageslange fra undersiden.

Selvsagt tåler robotklippere vann

Så lenge vannet kommer ovenfra eller skyldes fuktighet i gresset, er vann uproblematisk for robotklippere. De rusler og går – og klipper omtrent like bra i all slags vær.

Kun noen få robotklippere kan rengjøres med hageslange

Plen nyklipt av robotklipperAt klipperen tåler regn, betyr imidlertid ikke at den er vanntett. Altså anbefales det ikke å bruke hageslange til å spyle robotklipperen ren fra undersiden – med mindre du har en Honda HRM 3000 eller en av de få andre klipperne på markedet som er garantert vanntett. Ellers bør du vente med rengjøringen til vått gress og skitt har tørket for så å bruke en børste eller liknende.

Klippe i regnvær – eller ikke?

Med jevn klipping er plenen alltid kort, og alle robotklippere har bioklipp. Det betyr at gresset kuttes i så små biter at det uansett ikke klumper seg. Med andre ord er det sjelden noe problem at klipperen går selv om det regner. Har du en relativt jevn plen og en klipper som har hjul med grovt mønster, er risikoen også liten for at den setter seg fast.

*Tek.no er Norges største nettsted for forbrukerteknologi. Her finner du tester, nyheter og guider om teknologi.